Close
Σχέδιο χωρίς τίτλο(1)

ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ | ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα

“ Σκέφτομαι ως Δημότης. Όπως και εσύ.”

ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ | ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπώ την πόλη μου σημαίνει:

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Οι δημόσιοι χώροι, λόγω της εντονότερης ανθρώπινης συνύπαρξης, είναι απαραίτητο να είναι καθαροί, σωστά οργανωμένοι και να παρέχουν ασφάλεια στους δημότες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Είναι απαραίτητη η αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών, ώστε πεζοί και οδηγοί να απολαμβάνουν εξ ίσου το δικαίωμά της επιλογής του τρόπου μετακίνησής τους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χώροι πρασίνου οργανωμένοι,  σε συνδυασμό με την ανακύκλωση βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. 

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Η πόλη μας είναι το σπίτι μας και εμείς οι οικοδεσπότες της. Υποδεχόμαστε τους επισκέπτες, φροντίζοντας να αισθάνονται άνετα σε μια πόλη, που εκπέμπει εξωστρέφεια και πολιτισμό.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια πόλη γεμάτη ιστορία,

ζωή και πολιτισμό αιώνων.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ζούμε με σε μια πόλη με ιστορία αιώνων, της οποίας τα αποτυπώματα βρίσκονται διάσπαρτα στο πολεοδομικό συγκρότημα της. Από την αρχαία Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Τουρκοκρατία και τη νεότερη Ελλάδα συνεχίζουν να είναι η ίδια Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Η Θεσσαλονίκη είναι τόπος συνάντησης θρησκειών. Αιώνες τώρα, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι συμβιώνουν αρμονικά στην πόλη μας, νιώθοντας πάνω απ’ όλα Σαλονικιοί, με την Ορθοδοξία  συνοδοιπόρο της μέχρι και σήμερα.

 

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Χάρις στην τοποθεσία της, η πόλη μας ήταν, είναι και θα είναι κόμβος συγκοινωνιακός, κέντρο εμπορικό, οικονομικό και διοικητικό και κατ’ επέκτασιν κέντρο συνάντησης, σύνθεσης και αλληλεπίδρασης πολιτισμών.

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥ ΖΕΙΝ

Μια πόλη που συνδυάζει ανατολίτικη και ευρωπαϊκή κουζίνα, θάλασσα και βουνό, κλασσική και μοντέρνα αρχιτεκτονική, εργασία και διασκέδαση, γρήγορους ρυθμούς και χαλαρότητα, σίγουρα είναι μια πόλη που εξασφαλίζει μια καλή ζωή.

 

Καταγραφή

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΜΕΛΟΣ

Μέλος σωματείων και Δ.Σ. Ιδρυμάτων, συνεργάτης θεσμών και φορέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ | ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Η δημοτική διοίκηση

οφείλει να ασχολείται με:
τασος
Η διαχείριση των τοπικών υποθέσεων απαιτεί να σκέπτομαι ως δημότης.
Γι' αυτό εμπιστεύομαι τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης"
Dr. Αναστάσιος Κων. Βαβούσκος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ | ΤΙ ΘΕΛΩ

Θέλω μια πόλη με οικονομικό,

κοινωνικό και πολιτιστικό δυναμισμό.

Μία πόλη δημοσιονομικά υγιή, ώστε να ανταπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις της και να μπορεί έτσι να παρέχει στους δημότες της εκείνες τις υπηρεσίες, που τους εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής.

Μία πόλη που συνειδητοποιεί, ότι η συμπόρευση της με την Ορθοδοξία στο διάβα των αιώνων, είναι αδιάσπαστο κομμάτι της ιδιοσυστασίας της και πυλώνας εξωστρέφειας και επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μία πόλη συμφιλιωμένη με το γεγονός, ότι το πολυπολιτισμικό παρελθόν της είναι ταυτόχρονα ενεργό και ζωντανό παρόν, χαρίζοντας της το ξεχωριστό δικαίωμα να γίνεται κοινωνός νεωτερισμών και προοδευτικών μεταβολών.

Μία πόλη καθαρή, με υποδομές και χώρους πρασίνου, που προσφέρει μια φιλόξενη και ευχάριστη καθημερινότητα, όχι μόνο γι’ αυτούς που περνούν και φεύγουν αλλά κυρίως γι’ αυτούς που την ζουν για μια ζωή.

Διαφάνεια10

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1515
Έργο σήμερα

Έχοντας περατώσει επιτυχώς προπτυχιακές νομικές σπουδές, μεταπτυχιακές σπουδές τόσο Αστικού Δικαίου όσο και Ορθόδοξης Θεολογίας, καθώς και διδακτορική διατριβή στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο απέκτησε ευρεία επιστημονική κατάρτιση και εκπαίδευση, έχοντας το προνόμιο να μπορεί να υπηρετεί επιτυχώς αμφότερα τα γνωστικά αντικείμενα του Εκκλησιαστικού και του Κανονικού Δικαίου, ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας συνδυαστικώς τις δύο δικαιοταξίες.

ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ | LEGAL SERVICE

  • Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  • ΨΗΦΙΖΩ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ο Ιωάννης Καποδίστριας έθεσε τις βάσεις για ένα σύγχρονο σύστημα Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1828 με την καθιέρωση των Κοινοτικών και Επαρχιακών Δημογεροντιών, καταδεικνύοντας τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη νέα πολιτική πραγματικότητα, που διαμορφωνόταν σταδιακά και οδήγησε στην ίδρυση του νέου ελληνικού Κράτους.

Έκτοτε, πολλά πράγματα άλλαξαν στη ζωή μας. Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης εξελίχθηκε και αυτός, κινούμενος πάνω στον δρόμο της θεσμικής ισχυροποίησής του.

Στις μέρες μας, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι θεσμικά ισχυρή, αλλά με αρμοδιότητες που δεν μπορεί στην πράξη να ασκήσει.

Για να επανακάμψει η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτείται:

Α.  χρηστή οικονομική διαχείριση, η οποία θα φέρει την οικονομική αυτοτέλεια.

Β. σχεδίαση και εκτέλεση έργων, που θα αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Γ. Ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην διοίκηση του Δήμου μας.

Αυτό που με επιτακτικό τρόπο επιβάλλεται, είναι η δημοτική αρχή να σκέφτεται όπως κάθε δημότης αυτής της πόλης. Όπως εσείς, όπως εγώ.

Είναι όλο και πιο συχνά στις αυτό-διοικητικές εκλογές τα φαινόμενα της ψήφου διαμαρτυρίας αλλά και της αποχής.

Όμως κατά το άρθρο 1 του Συντάγματος, ο λαός είναι κυρίαρχος και γι’ αυτό εκλέγει την Κυβέρνηση, καθώς και την περιφερειακή και δημοτική διοίκηση του μέσω της ψήφου, η οποία μπορεί να είναι έγκυρη, άκυρη ή λευκή.

Από τις τρεις αυτές ψήφους, αυτή που λαμβάνεται υπόψιν για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η έγκυρη ψήφος, η οποία συνιστά την πλέον γνήσια και πραγματική έκφραση γνώμης. Οι δύο άλλες καταμετρώνται, αλλά δεν προσμετρώνται.

Αυτή, λοιπόν, η πραγματική έκφραση γνώμης θα πρέπει να έχει ως μόνο κίνητρο την βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Της δικής μας αλλά και των συνδημοτών μας.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές ή κομματικές ιδεολογίες. Έχει να κάνει με τη συνείδησή μας. Με τη συνείδηση του καθενός από μας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ψηφίζουμε. Και ψηφίζουμε με συνείδηση.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1515
Όραμα για το αύριο

Όνειρο είναι αυτό που θες και δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις. Στόχος είναι αυτό που θες και το πραγματοποιείς. Όραμα είναι αυτό που ονειρεύεσαι και το πετυχαίνεις. 

Εγώ, λοιπόν, έχω όραμα για την Θεσσαλονίκη. Γιατί ονειρεύομαι μια πόλη ανθρώπινη, προσιτή, καθημερινή αλλά ταυτόχρονα οργανωμένη, ανοιχτόκαρδη και γι’ αυτό μοναδική.

Και θα το πετύχω. Μαζί σας.

Διαφάνεια11

εκδόσεις Μέθεξις

ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ | ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Συγκεκριμένες προτάσεις για

την επόμενη μέρα της πόλης μας.

 

Ζούμε με σε μια πόλη με ιστορία αιώνων. Αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, Βυζάντιο, Τουρκοκρατία, νεότερη Ελλάδα.

 

Το Βυζάντιο όμως σε συνδυασμό με την Ορθοδοξία, κατέχει εξέχουσα θέση στην πορεία της πόλης μας στο χρόνο. Τα μνημεία, τα οποία κοσμούν μέχρι σήμερα την Θεσσαλονίκη,  αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και μια σημαντική πηγή εσόδων για τον Δήμο μας.

 

Είναι απαραίτητη λοιπόν  η οργανωμένη προβολή τους, με στόχο την μετατροπή της πόλης μας σε προορισμό θρησκευτικού τουρισμού, κοινού ή συνεδριακού, αλλά και σε Κέντρο για την συντήρηση των εκκλησιαστικών κειμηλίων.   

 

Πιστεύω, ότι ο τομέας αυτός μπορεί να βοηθήσει τον Δήμο μας, την πόλη μας, να γίνει πρωτοπόρος σε ένα τομέα, που έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης

εκδόσεις Μέθεξις

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ
ΕΡΜΟΥ 1
54625 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2310 555133
info@vavouskos.com